Hoppa till sidans innehåll

SM i Sanda

28 AUG 2017 09:31
  • Uppdaterad: 29 AUG 2017 12:38

 i 2-manna och par är över för 2017 och det var Sanda IF som arrangerade och de var nya som arrangör på den här nivån.

Traditions enligt så invigs SM med att förbundets ordförande Lars Henriksen och Arrangerande föreningens ordförande Tomas Stenhus bryter av en sticka.

Här ses Svenska Varpaförbundets ordförande Lars Henriksen och Sanda IF:s ordförande Tomas Stenhuse inviga SM:et genom att bryta av en sticka. I samband med invigningen passade varpaförbundet på att uppmärksamma Christoffer Karlsson från Södertälje VK genom att överlämna Elitmärket. Han hade vid Dalahästen i Leksand 189 cm på 36 kast och klarade därmed kriterierna för att få Elit märket. Detta var nr. 40 i ordningen på herrsidan. För att få det skall man kasta under 2 meter.

Efter invigning och lite information så drog tävlingarna igång och på lördagen var det 2-manna som gällde och här kommer Ni att se prispallarna i de olika klasserna. 

Nämnas från lördagens tävlingar är att på herrsidan bröts Hablingbo IK:s långa segersvit. Hablingbo hade vunnit tio år i rad med olika lag. Nu vann Östergarn denna tävlingsform för första gången. På damsidan försvarade Fårö IF sitt guld från i fjol, dock var Sara Broberg utbytt mot syster Erika som vann tillsammans med Annika Broberg. Skall man tro att  Annika får stå över nästa år till förmån för Sara.

Söndagens tävlingsform var par och tråkigt nog så kom det att regna lite denna dag men ändå bjuds det på mycket bra kastning. Här kommer prispallarna.

Sista priset som delades ut denna dag var "Bästa seniorförening". Priset gäller för samtliga delgrenar under året och än en gång vart det Hablingbo IK som vann. Priset hämtades av Ola Nilsson 

Innan SM skulle avslutas ville Sanda IF tacka lite folk som hade ställt upp och hjälpt dem med olika uppgifter.

Sist av allt är det förbundsordförande Lars Henriksen som avslutar tävlingarna och det gjorde han genom att förklara det hade gått jätte bra för arrangören Sanda IF i deras debut som arrangör. Nu vet de hur det fungerar och är redo för att ta arrangera fyradagars SM längre fram. Förbundet meddelar också att 2018 års SM kommer att gå på fastlandet när det gäller fyra dagars, och 2-manna och par kommer att arrangeras av Stånga IF på Stangmalmen, Stånga IF med ordförande Charlotte Eliasson, som var på plats för att se och lära inför nästa år.

Prislista hittar Ni här.

Komplett resultat lista hittar Ni här.

Fotografer av dessa bilder är Lars Håkansson, Anders Pettersson och Göran Fransson.

Skribent: Göran Fransson
Epost: Adressen Gömd

Vi måste alla hjälpas åt att hålla 
hemsidan uppdaterad! Maila
gärna vår webbmaster om du vill
att något ska uppmärksammas 
här, ex. en egen text eller bild.

 

 

Länk till Hästskokastar alliansen

Swish_phone_Logovy (3)

 

SM INFO 

Postadress:
Svenska Varpaförbundet
Box 1030
621 21 Visby

Besöksadress:
Idrottens hus, Färjeleden 5
621 58 Visby

Kontakt:
Tel: 08-6996518
E-post: This is a mailto link

Se all info