Hoppa till sidans innehåll

Höstmötes information

14 DEC 2017 10:06
  • Skapad: 14 DEC 2017 10:06

Styrelsen och respektive arbetsgrupps sammankallade träffades i Stockholm för traditionellt höst möte under två dagar. När alla var på plats som kom förhandlingarna i gång och man började att titta på året som gått och varje grupp fick informera om vad som skett.

På dag två titta man framåt och fattade en del beslut, bland annat kommer SM i individuellt, cm, lagcm och lagkula gå i Sunne och för att locka så många som möjligt kommer kastningen att ske fredag till söndag. Man börjar med individuellt på fredagen och kastar den helt färdigt för att på lördagen börja med cm och efter lunch drar lagkulan igång. Förhoppningsvis kommer det att locka flera kastare till Värmlands pärla Sunne. Tävlingarna kommer att ske på Acka stadion som ägs av Selma Spa, ett välkänt hotell som kommer att ge kastarna som bor där ett förmånligt pris för boende. Mer info kommer att komma vartefter. SM tävlingarna för två-manna och par kommer arrangeras av Stånga IF på Stangmalmen (beslutat sedan tidigare). Samtidigt med SM i varpa kommer dragkampsförbundet att ha sin motsvarande tävlingar på lördagen och på lördagskvällen kommer en gemensam kamrat träff att ordnas. SM 2019 kommer att arrangeras av Mulde VK på samma plats som i år, Tomsarve Eksta. Till par och två-manna finns det i dag ingen arrangör men de tävlingarna skall gå på fastlandet. Många tycker det är underligt att Mulde VK får så många SM tävlingar men förbundet delar inte bara ut dem utan föreningar får ansöka om dem och det är det inte många som gör förutom Mulde VK och varpaförbundets styrelse vill ha långsiktighet när det gäller SM.

När det gäller kastavstånd beslutade styrelsen att seniorerna kommer att kasta på 18 meter från och med 2019. Samtliga manliga och kvinnliga seniorer kommer att få ett personligt utskick under våren i ärendet.

Gällande stenvarpan så beslutades det att det försök på tre år med kastning på 18 meter för seniorer kommer bli permanent, väven en kommer stenvarpa licen kommer att införas så att alla som kastar tävlingar kommer att vara försäkrade bland annat.

En motion hade inkommit gällande kastavstånd för oldboys där önskan är en tillbaka gång till 2014 års regelverk. Styrelsen kommer inte ta upp denna motion då det sedan många år tillbaka är bestämt att frågor rörande regler skall inkomma som regelförslags förändringar. Styrelsen behandlade motionen som en sådan och diskuterad fram och tillbaka och beslutade att avslå den. 

Mer info om höstmötet hittar Ni i protokollet där ifrån.

Skribent: Göran Fransson
Epost: Adressen Gömd

Vi måste alla hjälpas åt att hålla 
hemsidan uppdaterad! Maila
gärna vår webbmaster om du vill
att något ska uppmärksammas 
här, ex. en egen text eller bild.

 

 

Länk till Hästskokastar alliansen

Swish_phone_Logovy (3)

 

SM INFO 

Postadress:
Svenska Varpaförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996518
E-post: This is a mailto link

Se all info