Hoppa till sidans innehåll

Corona centimetern

31 MAJ 2020 18:48
  • Skapad: 31 MAJ 2020 18:48

Inbjudan till

Corona centimetern 2020

Gotlands varpaförbund inbjuder till en distanstävling i dessa Corona tider.

Tävlingen är centimeterkastning där varje förening kastar på sin respektive hemmaplan och sedan rapporterar in resultatet till förbundet, vi vet att det finns kastare som inte bor där föreningen ligger och det är inget problem att föreningens kastare kastar på olika ställen runt om i landet.

Varje förening rapporterar in samtliga resultat men de tre bästa tolvorna räknas från tre olika kastare, varje förening får vid varje tävlingstillfälle ha hur många kastare som helst men det är resultatet från tre kastare och deras bästa kula som blir det som räknas i tävlingen, sammanlagda resultatet från 36 kast har alltså ingen påverkan.

Allsvenska centimeterserien som fanns tidigare hade ju sex kastares (sedan blev det tre kastare) resultat men vi drar ner på det för att ge flera föreningar möjlighet att vara med. Tävlingen ska kastas efter Svenska varpaförbundets regelverk och vara så tävlingslik som möjligt. Enda kravet på kastarna är att de innehar licens från Svenska varpaförbundet.

Tävlingen är tänkta att starta under vecka 26 och pågå i ett antal veckor beroende på hur många lag som anmäler sig. Det blir i två klasser, en ungdomsklass och en vuxen klass där föreningarna kan ha både juniorer, seniorer och äldre, givetvis är det blandande lag så det gäller både damer och herrar i respektive klass.

Anmälan mejlas in till Gotlands varpaförbunds mailadress som är This is a mailto link senast den 14 juni och under vecka 25 kommer lottningen att skickas ut.

Varje förening har en vecka på sig att kasta och söndag kväll i aktuell tävlingsvecka skall resultaten rapporteras in till samma mailadress som anmälan gjordes på. Har inte resultat inkommit i tid så kommer det att bedömas som W.O.

I anmälan skall följande stå, föreningens namn, kontaktperson, mailadress till kontaktpersonen. Endast ett lag från respektive förening i var klass. Anmälningsavgiften blir 200:- för vuxenklassen och avgiftsfritt för ungdomsklassen. Anmälningsavgiften insättes på Gotlands varpaförbunds bankgiro 5066-8045

Tänkta tävlingsveckor blir vecka 26-29, kan också bli ändringar beroende på antal anmälda.

Gotlands varpaförbund är arrangör och har rätt att eventuellt dela in i olika grupper samt att göra det som är lämpligast för tävlingen, tävlingsledare är Göran Fransson.

Välkomna med Er anmälan

Gotlands Varpaförbund


Epost: Adressen Gömd

SM Info

Vi måste alla hjälpas åt att hålla 
hemsidan uppdaterad! Maila
gärna vår webbmaster om du vill
att något ska uppmärksammas 
här, ex. en egen text eller bild.

 

 

 

 

Länk till Hästskovarpa förbundet

Swish_phone_Logovy (3)

 

Postadress:
Svenska Varpaförbundet
Box 1030
621 21 Visby

Besöksadress:
Idrottens hus, Färjeleden 5
621 58 Visby

Kontakt:
Tel: 086996518
E-post: This is a mailto link

Se all info